Een hot stone massage is een massage van het lichaam met basalt stenen van ongeveer 45 graden Celcius. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

De stenen worden verwarmd in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd, meestal op de rug. Dit geeft een zeer aangename warmte en ontspanning.

Na een legging van de Hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Vooral de weefsel met een langzame stofwisseling profiteren hiervan, zoals pezen, banden en bindweefsel.

Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Het zorgt bovendien voor een heerlijke ontspanning. Het eeuwenoude ritueel verzacht de spieren en ontspant lichaam en geest.

TERUG