De ontspanningsmassage is een van de bekendere massagevormen. Zowel je lijf als je hoofd zullen door middel van een ontspanningsmassage volledig tot rust komen.

Dit wordt gedaan door middel van een rustgevende massagetechniek, maar ook door geur. De oliën die gebruikt worden hebben een rustgevende en kalmerende werking op de geest. Daarnaast zal er vaak gebruik gemaakt worden van rustgevende muziek. De combinatie van al deze dingen, maken de ontspanningsmassage zo effectief.

Tijdens het masseren wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals zachte strijkingen, kloppen, schudden, knedingen en vibraties. Deze bewegingen stimuleren de doorbloeding van de weefsels en er worden afvalstoffen afgevoerd. Ook worden de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren hierdoor weer verbeterd. Door deze massage wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam weer hersteld. Gedurende deze massage komen je lichaam en je geest weer tot rust. Ontspanningsmassages zijn essentiel voor onderhoud van een gezond lichaam.

TERUG